Najlepsza jakość

Nasze mąki są produkowane w 100% z czystych ziaren, dzięki czemu zachowujemy ich najwyższą jakość.

Nasze mąki dostarczamy do zakładów piekarniczych, cukierni, ale również Wam – prywatnym odbiorcom. My także z nich korzystamy, czego najlepszym przykładem są produkty w naszym BIO sklepie.

Złoty Młyn
Złoty Młyn

Mąka pszenna

Mąka pszenna typ 500 to specjalny rodzaj mąki pszennej. Charakteryzuje się ona wysoką zawartością białka, co sprawia, że jest idealna do wypieku chleba, wypieków drożdżowych oraz ciast kruchych.

Typ 500
Złoty Młyn

Mąka pszenna

Mąka pszenna typ 650 jest często stosowana do wypieku chleba i innych wypieków. Nadaje wypiekom lekką i puszystą konsystencję.

Typ 650
Złoty Młyn

Mąka pszenna

Mąka chlebowa typu 750 to rodzaj mąki pszennej, którą cechuje wyższa zawartość błonnika i minerałów w porównaniu do innych typów mąk. Mąka chlebowa typu 750 jest idealna do wypieku chleba.

Typ 750
Złoty Młyn

Mąka żytnia

Mąka żytnia typ 580 to rodzaj mąki, która jest mielona z ziarna żyta. Charakteryzuje się ona jaśniejszą barwą, wyższą zawartością błonnika, minerałów i składników odżywczych w porównaniu do mąki pszennej. Mąka żytnia 580 jest popularna w wypieku jasnego pieczywa.

Typ 580
Złoty Młyn

Mąka żytnia

Mąka żytnia typ 720 to rodzaj mąki, która jest mielona z ziarna żyta. Charakteryzuje się ona wyższą zawartością błonnika, minerałów i składników odżywczych w porównaniu do mąki pszennej. Mąka żytnia 720 jest popularna w wypieku chleba.

Typ 720

Nasz BIOsklep!

Zapraszamy na nasz specjalistyczny sklep ze zdrową żywnością ekologiczną i mieszankami wypiekowymi.

Zobacz sklep
Złoty Młyn
Złoty Młyn