Najlepsza jakość

Nasze mąki są produkowane w 100% z czystych ziaren, dzięki czemu zachowujemy ich najwyższą jakość.

Nasze mąki dostarczamy do zakładów piekarniczych, cukierni, ale również Wam – prywatnym odbiorcom. My także z nich korzystamy, czego najlepszym przykładem są produkty w naszym BIO sklepie.

Złoty Młyn
Złoty Młyn

Mąka pszenna

Mąka wrocławska to wysokiej jakości mąka, która może być używana do produkcji ciast kruchych, pierogów i zagęszczania sosów. Ma delikatny smak pozbawiony goryczy i cierpkości, jest więc idealna do wypieków, ponieważ w krótkim czasie tworzy miękką konsystencję o słodkim smaku, bez nadmiernego użycia cukru.

Typ 500
Złoty Młyn

Mąka pszenna

rem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum suscipit dolor eget felis maximus malesuada. Morbi sit amet dignissim sapien. Cras sollicitudin tellus in pulvinar ultrices. Etiam tempor urna tincidunt mi pharetra, vel tempus felis aliquam. Curabitur ornare laoreet semper.

Typ 650
Złoty Młyn

Mąka pszenna

Mąka pszenna chlebowa to rodzaj mąki wytwarzanej z ziaren pszenicy zmielonych do postaci sypkiej mieszanki. Mąki używa się zazwyczaj do wypieku chlebów i bułek, a także różnego rodzaju zasmażek i zagęszczania sosu. Świetnie nadaje się również do pieczenia pizzy. Mąka o ciemniejszych kolorze spowodowanym większą ilością okrywy.

Typ 750
Złoty Młyn

Mąka żytnia

Typ 580
Złoty Młyn

Mąka żytnia

Mąka żytnia o ciemnym kolorze i grubszej konsystencji (w porównaniu do mąki pszennej chlebowej) oraz wyraźnym smaku i aromacie z nutami orzechowymi. Zawiera duże ilości błonnika pokarmowego oraz witamin i minerałów (np. magnezu i cynku). Ponadto niski indeks glikemiczny sprawia, że mogą z nich korzystać osoby z cukrzycą.

Typ 720

Nasz BIOsklep!

Zapraszamy na nasz specjalistyczny sklep ze zdrową żywnością ekologiczną i mieszankami wypiekowymi.

Zobacz sklep
Złoty Młyn
Złoty Młyn